Бареков: Раздават постове като на Женския пазар

Бареков: Раздават постове като на Женския пазар
Николай Бареков Снимка: "България без цензура"
A A+ A++ A

Премиер, министър на вътрешните работи и шеф на ДАНС, са сред най-отговорните в държавата и не може номинациите за тях да бъдат хвърлени лековато в публичното пространство, все едно сме на Женския пазар, коментира от Брюксел лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков.

Повод за изявлението е възможността лидера на ДСБ Радан Кънев да стане премиер.

"В момента някой слага колегите от ДСБ на шейната, предлагайки им постове, които те няма да получат - МВР и министър-председател. Бих ги посъветвал да не вземат всяка дума в политическото пространство за чиста монета. Съветвам също всички кандидати за министър-председател да си преценят добре силите преди да приемат този пост. Тази позиция изисква огромни физически и психически възможности, както и умението да управляваш държава, което е много сложно. Няма как някой, който е управлявал само себе си в адвокатската кантора, да управлява цяла държава и да се събуди като министър-председател", каза Бареков.

Според него, ако ген. Атанас Атанасов бъде назначен за шеф на ДАНС, това ще взриви крехкия политически мир в страната. Такава остра политическа фигура не би трябвало да се слага за шеф на служба, която работи основно с политиците.

"Политически фигури не трябва да бъдат слагани за шефове на службите. Там трябват професионалисти от системата или общопризната обществена фигура, която трябва да се приеме от цялото общество", подчерта евродепутатът.

#Радан Кънев #Николай Бареков #Бареков #ГЕРБ #ДСБ #Атанас Атанасов #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници