БДЦ е против варианта "избори до дупка"

БДЦ е против варианта "избори до дупка"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Новото правителство трябва да води градивна политика, а забавянето на процесите по съставянето му ще има негативен ефект“, каза в сутрешния блок на БНТ Светлин Танчев, председател на ПГ на Българския демократичен център /БДЦ/. Един от тези негативни моменти, според него е, че страната ни ще загуби допълнителните средства, които Европа заделя за България в програмния период 2013-2020 г. "Не съм сигурен, че за някой това е приоритет към днешна дата", каза Танчев.

Според него, нови избори не са добър вариант. "Политиците, които искат нови избори, не цъкат в същите херци както обществото. Видяхме по-миналата година след протестите във Варна, където имаше и самозапалил се човек, че да гласуват излязоха 20% от хората. Така че – не можем да очакваме, че ще има някаква избирателна активност. Гавра с хората е да правим избори до дупка и да прехвърляме вината към електората", допълни Танчев.

Той припомни, че кампанията е свършила, и сега най-важното е политиците да съумяват да крепят икономиката, а не да пречат. Танчев посочи, че БДЦ е единствената парламентарна група, която шест дни след изборите е дала своето становище и не е променила позицията си за следващото управление.

#Светлин Танчев #политиците #група #БДЦ #Българския демократичен център

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници