Румен Петков видя силно правителство при коалиция ГЕРБ - БСП

Румен Петков видя силно правителство при коалиция ГЕРБ - БСП
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Трябва да приветстваме, че опитите за формиране на правителство са публични. Освен това се търси политическа плътност, легитимност", категоричен е Румен Петков от АБВ в сутрешния блок на бТВ в понеделник.

Той обаче допълни, че има елемент на фарс във водените преговори между ГЕРБ и Реформаторите. 

"Силното и отговорно отношение беше първите две политически сили да направят правителство - ГЕРБ и БСП", изрази мнението си Петков.

Той отрече варианта премиер да е Радан Кънев и се обоснова, че не е реализуем. 

Петков подчерта, че между АБВ и ГЕРБ биха могли да се намерят допирни точки, тъй като само слогана на ГЕРБ - "сигурност" е достатъчно. "Няма дясна или лява сигурност", категоричен е той. Той е на мнение, че подкрепата на "дръпнати депутати оттук и оттам" не дава политическа сила и не вдъхва доверие на Брюксел. 

По мнение на Петков новите избори са вредни. "Ако сега имаме избори, няма да имаме актуализация на бюджета, бюджет за 2015 година и няма да имаме средства по еврофондове", отсече още Румен Петков.

Като оценка на досегашната работа на МВР, Петков заяви, че ведомството не е успяло да се справи с купени гласове, особено във Варна. 

Освен това, Петков е на мнение, че ДПС трябва да бъде извадена от политическата и икономическата власт, ако искаме да хигиенизираме политиката у нас.

#Румен Петков #АБВ #ГЕРБ #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници