Канада с първи удари срещу джихадистите

Канада с първи удари срещу джихадистите
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Канадски изтребители пуснаха бомби с лазерно насочване над позиции на джихадистите от "Ислямска държава", за първи път в рамките на операцията на международната коалиция срещу екстремистите в Ирак, предадоха информационните агенции.

Два изтребителя CF-18 са бомбардирали позиции на ИД близо до град Фалуджа в централната част на Ирак, съобщи канадският министър на отбраната Роб Никълсън, цитиран от телевизионния канал CBC. Самолетите са се върнали в базата си без затруднения.

Канада изпрати 6 изтребителя CF-18 "Хорнет", един самолет цистерна С -150 "Поларис", два разузнавателни самолета CP-140 "Орора" и около 600 военнослужещи за операцията срещу "Ислямска държава", която завзе територии в Ирак и Сирия, припомня АП.

Междувременно, премиерът на полуавтономния иракски регион Кюрдистан заяви, че иракските кюрдски сили ще останат в Сирия само временно, за да помогнат за отбраната на град Кобане от джихадистите от "Ислямска държава". Иракски бойци влязоха в Кобане през Турция в петък. Те са част от група от 150 кюрдски бойци, отправили се към обсадения сирийски град.

#ислямска държава #Канада #Кобане #Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници