Нова седмица - нов кабинет?

Нова седмица - нов кабинет?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новата седмица дава нови надежди за съставяне на действащ кабинет. Последните корекции в програмната декларация трябва да бъдат направени до края на понеделнишкия ден, около нея се обединиха ГЕРБ и Реформаторския блок след неделните преговори.

В документа са посочени 20 основни приоритета. Очаква се двете формации да се споразумеят за състава на бъдещия кабинет и секторите, по които всеки ще носи отговорност. От Реформаторския блок ще са готови с имената на кандидатите за министри до вторник.

Междувременно, политическите консултации при президента продължават. В понеделник държавният глава ще се срещне с парламентарните групи "Български демократичен център" и „Патриотичен фронт". Росен Плевнелиев ще обсъди с политическите партии неотложните задачи и реформи, които са на дневен ред, както и приоритетите на 43-ото Народно събрание.

Припомняме, че в петък първите разговори бяха с представители на АБВ. Срещата с „Атака” бе отменена, защото националистите не пожелаха да вземат участие. Според Конституцията президентът трябва да проведе консултации с парламентарно представените политически сили, преди да връчи мандат на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях.

#реформаторски блок #ГЕРБ #Кабинет #правителство #АБВ #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници