ГЕРБ и Реформаторите уточняват програмната декларация

ГЕРБ и Реформаторите уточняват програмната декларация
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ и Реформаторският блок ще се срещат за пореден път в неделя в сградата на Народното събрание, за да одобрят общ текст на програмна декларация и да уточнят детайлите в текста.

„Успяхме да изчистим до голяма степен петте основни разминавания. И сме много удовлетворени от това, че продължихме разговора за изясняване на реформите, които трябва да направим", каза в петък Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ.

На срещата на ГЕРБ с Реформаторския блок като различия са се очертали отделните детайли, свързани с методите, които да се използват. Оформен е профилът на реформите в секторите правосъдие, здравеопазване, образование и в администрацията.

„Нашето изискване, срещу което нямаше възражение, беше да има пропорционалност на представителството. Говорим за принцип, не за цифри”, каза Бъчварова в отговор на въпрос дали са обсъдили как ще бъдат разделени министерските постове.

Все още има малки различия в областта на икономиката, обсъдени са теми като образованието, съдебната реформа и искането на ГЕРБ за даване на възможност на общините да налагат допълнителен данък до 2%, срещу което РБ има определени резерви.

Меглена Кунева от РБ уточни, че на среща в петък по никакъв начин не са коментирани министерски постове и че все още няма никакви предложения. 

 

#ГЕРБ #Реформаторския блок #Меглена Кунева #Румяна Бъчварова #РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници