Борисов освободил Константинов, защото се „скарал с всички”

Борисов освободил Константинов, защото се „скарал с всички”
Стефан Константинов е подал оставка още на 13 март, посочи премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Стефан Константинов е бил освободен от поста си, защото се е скарал с всички и никой вече не е искал да слуша предложенията му, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

„Стефан Константинов успя да се скара с абсолютно всички. Накрая стана ясно, че само аз съм му фен“, каза премиерът в сутрешния блок на БНТ.

„Парламентарната група не иска да го чуе, със здравната каса се изпокараха, със заместниците си се изпокараха, с половината министри се изпокара“, посочи Борисов.

Той обясни, че Стефан Константинов е подал оставка още на 13 март.

Оставките на министъра на здравеопазването Стефан Константинов и на министъра на икономиката Трайчо Трайков бяха приети на извънредно заседание на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ в четвъртък вечерта.

В сряда депутатите от ГЕРБ решиха да подкрепят искането на левицата в седмичната програма на Народното събрание да влезе точка за създаване на временна комисия, която да провери начина на формиране на цените на лекарствата и интересите в сектора.

Това беше поредната демонстрация от страна на управляващото мнозинство, че е недоволно от работата на здравния министър Стефан Константинов.

Самият премиер Бойко Борисов вече неколкократно заяви, че от това как Константинов се справя с лекарствената политика зависи дали ще запази поста си.

В последните дни премиерът ставаше все по-критичен. Според обявеното от премиера обаче се очаква следващият здравен министър да не е лекар, а кадровик от ГЕРБ.

#Бойко Борисов #премиер #оставка #Стефан Константинов #Трайчо Трайков #министър на здравеопазването #министър на икономиката #енергетиката и туризма #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници