Делян Добрев е новият министър на икономиката

Делян Добрев е новият министър на икономиката
Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев (вляво) ще заеме поста на досегашния си шеф Трайчо Трайков (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще наследи поста на освободения в четвъртък Трайчо Трайков, съобщи премиерът Бойко Борисов.

В сутрешния блок на БНТ в петък министър-председателят разказа, че от началото на управлението на ГЕРБ Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е на същото ниво, на каквото е било при предишните управляващи.

„Много неща започнахме да правим с Трайчо Трайков – може би най-тежкото министерство: енергетика, икономика, туризъм. Вече три години все още сме само започнали. Ако трябва да сравним енергетиката в предишното правителство и сега, разлика няма. По много теми в икономиката изостанахме много“, обясни Борисов.

По думите му капката, която е преляла чашата за оставката на Трайков, е проваленият бизнес форум в Катар.

Оставките на министъра на здравеопазването Стефан Константинов и на министъра на икономиката Трайчо Трайков бяха приети на извънредно заседание на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ в четвъртък вечерта.

От началото на управлението на ГЕРБ от юли 2009 г. до днес са напуснали правителството общо 10 министри, двама си смениха постовете.

Делян Добрев е роден през 1978 г. в Хасково. През 2002 г. се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ. Специализирал е счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.

Добрев е експерт по управление на европейски проекти, финансово и данъчно законодателство. Професионалната му кариера започва в консултантската компания KPMG в Торонто, Канада, и „Нютон Финанс Мениджмънт Груп“, София, България.

След завръщането си в България Добрев работи в Областната управа на област Хасково и като ръководител проекти с европейско финансиране в Агенцията за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, Районен съд – Хасково, Алианс за регионално сътрудничество и развитие и други.

До назначаването си за заместник-министър е народен представител, член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм в парламента, където е избран за заместник-председател.

Назначен е за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма на 18 май 2011 г.

#Бойко Борисов #премиер #оставка #Стефан Константинов #Трайчо Трайков #министър на здравеопазването #министър на икономиката #енергетиката и туризма #ГЕРБ #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници