Първанов: Връщам се в БСП

Първанов: Връщам се в БСП
„Дали ще се върна в БСП – да, връщам се“, заяви Георги Първанов в петък. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на България Георги Първанов възнамерява да се върне в редиците на Българската социалистическа партия, стана ясно по време на днешната му пресконференция.

„Дали ще се върна в БСП – да, връщам се. На следващия конгрес вероятно ще стоя на последния ред, за да усетя атмосферата“, каза Първанов, цитиран от агенция „Фокус“.

Той обясни, че номинациите, които ще направят в общинските партийни организации, ще определят новия лидер на БСП и не пожела да прави прогнози за бъдещето на партията.

„Иска ми се да вярвам, че партията ще работи поновому. Моята идея е да продължим този дебат за бъдещето на България. Никой не дебатира в България за политика. Трябва да реабилитираме политиката като средство за намиране на решения за проблемите на хората“, посочи президентът.

Относно проекта му АБВ, Първанов обясни, че „АБВ е актуален като идея“ и се надява партиите, които са заинтересовани, да го разберат“.

„АБВ, което прави една година, беше създаден точно с тази идея – да създава проекти, да събира ума, таланта и потенциала на нацията, да консолидира част от политическото пространство – особено център, център-ляво“, добави Първанов.

„Ние ще продължим да генерираме идеи, да събираме експерти, да помагаме на политиците, без да се намесваме в работата на отделните партии“, каза още той.

#Георги Първанов #президент #държавен глава #България #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници