Шефът на ЕНП - орисник на центристко-десен кабинет

Шефът на ЕНП - орисник на центристко-десен кабинет
A A+ A++ A

Шефът на Европейската народна партия Жозеф Дол неочаквано се настани в един от кабинетите в Народното събрание и в присъствието на Бойко Борисов направи бързи консултации с част от парламентарно представените партии.

"Понеже няма ясно изразено мнозинство, а трябва да се състави правителство център-десница", обясни той целта на визитата в изявление след разговорите.

Последователно при него ходиха Дол председателят на парламента Цецка Цачева, лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев, Меглена Кунева и Божидар Лукарски,  председателя на БСП Михаил Миков и лидерът на ДПС Лютви Местан.

Политиците не коментираха какво са си говорили с Дол.

В изказването си на тръгване той отбеляза, че не е тук, за да да каже кой какъв министър да е в новото правителство. Но подчерта, че за да може да се развива България икономически и в социален аспект, а също и в Европа, трябва отговорността на страната да се върне скоро, за да се върнат и европейските фондове.

Бойко Борисов е човекът, с който сме работили много добре, той в координация с другите  партии трябва да състави правителство, каза още шефът на ЕНП.

Интригата остава: преговорите за съставяне на кабинет са в изходна позиция, след като Реформаторите се отметнаха от обявената първоначално двойна коалиция. Пожеланите от тях като трети партньор Патриоти остават на позицията си да нямат министри, но да подкрепят отвън кабинета.

#правителство #Бойко Борисов #Жозеф Дол #Европейска народна партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници