Кунева: Реформаторският блок ще подкрепи ГЕРБ политически

Кунева: Реформаторският блок ще подкрепи ГЕРБ  политически
A A+ A++ A

Лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, която е и съпредседател на Реформаторския блок, даде кураж на ГЕРБ да състави силно правителство.

От трибуната на парламента Кунева прочете декларация от името на блока, в която се казва, че правителство на малцинството няма да успее, а целта на РБ не е нестабилна власт.

„РБ осъзнава, че България е в криза, затова призоваваме политическите сили да си дадат сметка, че правителство на малцинството би било третото правителство, което няма да изкара мандата си", каза Кунева.

Тя уточни, че Реформаторският блок няма да е пречка за съставяне на дясноцентристко правителство.

Кунева каза също, че Блокът е готов да носи политическа отговорност и няма бяга от нея.

"Реформаторският блок не одобрява пасивното наблюдение на управлението отстрани, докато страната стремглаво влиза в системни политически, икономически и финансови катаклизми", каза тя.

Меглена Кунава призова политическите сили да подкрепят дясноцентристки кабинет с ясна политическа отговорност на партийните ръководства.

Тя обърна внимание, че търсенето на съгласие от страна на РБ не трябва да подвежда никого – ще бъдат опозиция на всички практики, които се разминават с принципите им.

#Меглена Кунева #Кунева #Реформаторския блок #Парламент #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници