Миков: БСП ще подкрепя всички проекти с национално значение

Миков: БСП ще подкрепя всички проекти с национално значение
Михаил Миков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че новото Народно събрание трябва да върне доверието в институциите, държавата и многопартийната демокрация.

"Изборите не решават нищо, ако са засегнати важните принципи на демокрацията", заяви в първата си реч пред 43-то Народно събрание Михаил Миков.

Според него липсват действия за реформи и приемственост - повече се говори, по-малко се прави. Хората са разочаровани от корупцията и липсата на наказани.

"Какво кара хората да се дистанцират от политиката? Това са част от въпросите, които са важни днес, но трябва да помислим и за средствата за оздравяване на обществото, да върнем доверието на държавата. Последната година и половина беше от протести и полици – анализатори", заяви Миков.

Бившият председател на Народното събрание каза също, че днес изпитваме последиците не на решенията, които взе 42 НС, а на решенията от последните 25 години.

"Необходимо е отговорност от всички парламентарни групи, а не само от онези, които управляват", категоричен бе Миков.

Той обеща, че БСП ще участва в решаването на проблеми с национално значение. Като опозиция ще работят за подобряване на качеството на работата в правосъдието.

"Ще внасяме алтернативни проекти. Ще подкрепяме проектите, които сме съгласни, и ще внасяме нови, когато не сме съгласни. Ще работим за подобряването на качеството на независимите регулатори. Ще участваме в парламентарния контрол", заяви лидерът на БСП.

#Михаил Миков #Миков #Народно събрание #Парламент #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници