Новите депутати положиха клетва

Новите депутати положиха клетва
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-възрастният депутат Стефан Данаилов от БСП откри първото заседание на 43-то Народно събрание. Първото заседание на 42-то Народно събрание e открито на 21 май 2014 година отново от Стефан Данаилов.  

"Сериозно или на шега пак съм най-възрастният народен представител", започна речта си Данаилов. Той призова за отговорност и ангажимент към хората.

"Много и различни са посоките на посланията, с които убеждавахме своите избиратели. Надавам се, че мъдростта на народа ще ни помогне да мобилизираме и обединим мислите си в името на неговото възраждане и самочувствие. Занемарили сме много от принципите на така жадуваната демокрация. Длъжни сме честно да погледнем истината в очите и да предложим най-важните стъпки по пътя към националното спасение. Така да се опитаме да върнем доверието на хората", добави Данаилов.

След кратка реч депутатите се изправиха и се заклеха, повтаряйки думите на Данаилов, да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа: "Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се". Всички станаха на крака под звуците на химна на България.

Докато звучеше химнът на ЕС, депутатите от "Атака" демонстративно седнаха на местата си. По-рано Волен Сидеров заяви, че ще стоят прави само на националния химн.

На откриването присъства президентът Росен Плевнелиев, служебният премиер Георги Близнашки и патриарх Неофит.

#Стефан Данаилов #Данаилов #Народно събрание #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници