Калфин: ПФ и ДПС са с един подход към ГЕРБ

Калфин: ПФ и ДПС са с един подход към ГЕРБ
A A+ A++ A

Има два възможни пътя за съставяне на правителство , като единият е дясноцентристка коалиция на ГЕРБ с няколко малки формации около себе си като Реформаторския блок и Патриотичният фронт евентуално, а другият е коалиция между първата и втората политическа сила. Това посочи пред ТВ7 депутатът от АБВ Ивайло Калфин.

Реформаторите са съгласни, но не са достатъчно като брой. А Патриотичният фронт заявява подкрепа, но няма да се ангажира. Това е всъщност и на ДПС позицията, заключи депутатът.

С неспособността на партиите да създадат правителство, отново се дават силните козове на ДПС, убеден е той. "ДСП, в която и комбинация да влезе, може да се окаже решаващ фактор и точно това с неспособността си да създадат правителство, партиите, включително и широка коалиция, отново се дават силните козове на ДПС. ДПС не е виновна за това нещо“, категоричен беше Ивайло Калфин.

„В момента държавата е в много сложна ситуация – зимата започва, бюджетът трябва да се променя, една банка – стои отворена рана, бих казал, и не се знае какво и как ще продължи нататък, не сме си договорили средствата от ЕС – всичко това рискува да създаде изключително много и дългогодишни проблеми на държавата“, каза още депутатът от АБВ.

#Ивайло Калфин #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници