Пътищата към Шипка са вече проходими, остава сложно в Габрово

Пътищата към Шипка са вече проходими, остава сложно в Габрово
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пътищата Шейново-Шипка и Казанлък-Шипка вече са проходими, съобщи кметицата на Казанлък Галина Стоянова. Тя обясни пред "Фокус", че в Шипка условията, свързани с ток и вода, се нормализират. По думите й вече са почистени и падналите дърветата по шосетата.

Остава бедственото положение в Габрово. Там снегът продължава да вали интензивно.

Таня Христова, кмет на община Габрово, обясни, че продължава работата по всички засегнати участъци. „За съжаление, не мога да кажа, че нещо се подобрява като ситуация”, каза Христова. „Основните улици в града са почистени, усилията се насочват към страничните и второстепенните”, допълни Христова.

Бедстващите 14 човека в местността “Карандила” са заседнали на различни места по пътя заради преспи и снежна покривка над 60 см., разказа един от бедстващите. Заседнали кемпери има след местността “Меча поляна” в посока Карандила, преди Кулата на Карандила и около хижата. В единия от кемперите има малко дете.

Туристите са тръгнали, тъй като са били уверени, че към тях пътува снегорин, който ще разчисти пътя. Те са направили опити да тръгнат към Сливен, но  закъсали. Към момента снегорин при тях все още няма. Снегът продължава да вали, туристите се притесняват, че скоро ще се стъмни и ще останат закъсали по пътя, а горивото им ще свърши. 

#сняг #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници