Бразилски град се подготвя за края на света

Бразилски град се подготвя за края на света
Десиу Кола приема предсказанията на маите много сериозно и смята, че градът, който е разположен на 907 метра над морското ниво, може да стане идеално убежище за всички, които се боят от наводнения. Снимка: Сан Франциск ди Паула
A A+ A++ A

Кметът на бразилския град Сан Франциско ди Паула - Десиу Кола, започна кампанията по подготовката на местните жители за края на света, който, според календара на маите, трябва да настъпи през декември тази година, съобщиха местни медии.

Според календара на древните маи на 21 декември 2012 година ще завърши т.нар. цикъл на Ерата на Петото Слънце, която е започнала през август 3114 година преди нашата ера.

Десиу Кола приема предсказанията много сериозно и смята, че градът, който е разположен на 907 метра над морското нивоя може да стане идеално убежище за всички, които се боят от наводнения, рязко покачване на новото на океана и вълните цунами, предаде КРОСС.

Той е препоръчал на жителите на града да се запасят с достатъчно количество сол, ориз, боб и питейна вода, за да преживеят успешно спирането на доставките на хранителни продукти заради стихийното бедствие.

„Самият аз съм подготвил дома си и мога автономно да преживея два-три месеца“, обясни кметът.

#края на света #календара на маите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници