Русия забрани временно месото от ЕС

Русия забрани временно месото от ЕС
Снимка: www.tiger-mes.vibs.bg
A A+ A++ A

Русия въвежда временни ограничения за внос на месни и птичи мазнини и субпродукти от едър рогат добитък и свине от Европейския съюз.

„От 21 октомври се въвеждат временни ограничения за внос в Русия от страните от Европейския съюз на редица видове продукция, използваща се за хранително-вкусови цели, а именно субпродукти от едър рогат добитък и свине, фино и едросмляно брашно от месо или месни субпродукти, мазнини от едър рогат добитък, свински мазнини и птичи мазнини”, се посочва в прессъобщение на руската служба за селскостопански надзор, цитирано от РИА Новости.

Причината за забраната, която влиза в сила от вторник, е засичане на опасни за здравето вещества във внасяните от ЕС животински продукти.

Москва вече наложи забрана на повечето вносни храни от Запада в отговор на наложените срещу Русия санкции заради украинската криза.

Междувременно германски експерти изчислиха, че Русия може да издържи на западните санкции няколко години, предаде „Дойче веле”.

Паричните резерви на Русия в момента са 619 млрд. долара. Благодарение на ниския държавен дълг (13%) и големите парични резерви Русия може да устои на последствията от санкциите без видими щети за икономиката в продължение на четири години.

#Русия #Европейския съюз #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници