Преговорите ГЕРБ - "Атака" се провалиха преди да започнат

Преговорите ГЕРБ - "Атака" се провалиха преди да започнат
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Преговорите между представители на ГЕРБ и "Атака" се провалиха още преди да са започнали. Атакистите отказаха да се появят на консултациите с ГЕРБ за съставяне на правителство.

Контактната група на „Атака” е направила опит да се свърже с ГЕРБ с искането за пряко излъчване на консултациите, но не е получила официален отговор, затова няма да присъства на разговорите с преговорния екип на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Имал съм горчив опит с ГЕРБ, лъгали са ме в очите. Това обяснява защо не сме в зала „Запад”, а сме тук. Моите колеги досега се опитваха да се свържат с представители на ГЕРБ – Цецка Цачева, Менда Стоянова, както и с пресаташето. Те не си вдигаха телефоните. Сега разбрахме, че потвърждават тяхното виждане да няма медии на разговорите”, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Задължителното ни искане бе да има камери по време на преговорите, защото "Атака" е за прозрачност. След като не удовлетвориха искането ни, няма да има "Атака", категоричен бе Сидеров.

„В последния кабинет при лошото управление на Орешарски ГЕРБ се съгласяваха с БСП и ДПС и отхвърляха страхотно полезни неща, като например полският данък да се премахне, да се прекратят концесионните договори за злато”, посочи пред журналисти Сидеров.

Правилата за срещите са еднакви за всички партии, коментира преди дни Цецка Цачева и допълни,че те няма да се променят заради желанието на една политическа сила. Разговорите се стенографират. Ако Сидеров настоява да има камери, ние ще преосмислим дали да се срещнем, коментира Цецка Цачева.

Очакваше се в днешната събота от 13ч. трите дами от партията на Борисов - Менда Стоянова, Цецка Цачева и Румяна Бакърджиева да разговарят с хората на Волен Сидеров.

#Атака #ГЕРБ #Кабинет #консултации #Волен Сидеров #Цецка Цачева #Менда Стоянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници