Румен Петков: Оформя се една коалиция без лице

Румен Петков: Оформя се една коалиция без лице
A A+ A++ A

Оформя се една коалиция без лице, без изчистена физиономия, каза Румен Петков от АБВ по повод започнатите от ГЕРБ консултации с политически представените партии

Настояването на АБВ е управляващото мнозинство да се формира на базата на ясен публичен договор, а сега се говори за програма. Програма показа и кабинета на Орешарски, каза още Петков пред БНТ.

Приветстваме инициативата на ГЕРБ за тези преговори, защото това е част от възможността да бъде успокоено българското общество, добави той.

Според него президентът е насрочил късна дата за учредително заседание на Народното събрание и това е за да се даде шанс на  ГЕРБ да постигне максимално широко управленско мнозинство.

Абсурдно е актуализацията на бюджета да се прави от служебния кабинет, а и аргумента, че държавният глава ще отсъства на 23 и 24 октомври от страната е обиден за българския парламент и българската държава, смята Петков.

Той каза също, че е информирал настоящия вътрешен министър за това как сегашното ръководство на МВР извършва политически репресии срещу активисти на АБВ във Варна, Девня и на други места. За съжаление, няма никакъв отговор, каза Петков.

#консултации #АБВ #ГЕРБ #Румен Петков #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници