ГЕРБ и Патриотичният фронт постигнаха съгласие

ГЕРБ и Патриотичният фронт постигнаха съгласие
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Патриотичният фронт - НФСБ и ВМРО" и ГЕРБ постигнаха съгласие почти по всички точки,  заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след проведените консултации. Тя подчерта, че имат съгласието на Патриотичния фронт за подписване на споразумение за участие в следващо управление.

„Затова установихме, че имаме тяхното съгласие за подписване на споразумение за участие в следващото управление, което да бъде стабилно и да се базира на подписана програма, да има валидност цял формат”, коментира Бъчварова.

Менда Стоянова, също от ГЕРБ, коментира, че от всичките 18 точки, са постигнали съгласие по 14 от тях, в това число по пет от тях са направили редакционни корекции, така че да се изясни смисъла по-добре.

Стоянова уточни, че не са достигнали консенсус за националната програма за енергийна ефективност и как тя да се финансирана. Другата тема Здравната каса. Разминават се и за пенсионната реформа.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че има значително съвпадение на позициите, но в никакъв случай с краен резултат. Той подчерта, че за Патриотичния фронт не е толкова важно какви ще бъдат личностите на отделните министри, а какво ще бъде възложено да се изпълнява за решаването на тези проблеми.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че ако се стигне до общо управление темата за еврочленството на Турция ще бъде подложена на референдум. Другата тема е за нелегалната емиграция.

„Стигнахме до общо мнение, че трябва да бъде изградена ограда по цялата граница”, обяви Каракачанов.

Той допълни, че предстоят още разговори с ГЕРБ, където ще поставят въпроса за изваждането на ДПС от властта и въпроса за реформи в правосъдната система.



#Патриотичният фронт #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници