Кънев: Радвам се, че ГЕРБ са премислили за преговорите

Кънев: Радвам се, че ГЕРБ са премислили за преговорите
"Съставянето на реформаторски кабинет е необходимо не за нас или ГЕРБ, а за възстановяване на законността и стопанското развитие на страната ни", заявява Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Може би действително е разумно да преговарят лидерите на Реформаторския блок с председателя и ръководството на ГЕРБ".

Това написа в личния си профил във Фейсбук говорителят в оставка на РБ Радан Кънев след като преговорния екип на ГЕРБ излезе с позиция, в която предложи при евентуални следващи преговори между двете формации Кънев също да присъства на тях, "а не да се опитва да пресъздава разговори, на които не е присъствал, обикаляйки националните медии".

"Радвам се, че ГЕРБ са преосмислили прекратяването на преговорите. Това е разумната и отговорна позиция. След получаване на покана от страна на ГЕРБ, Председателството на РБ ще определи екип за преговори, на основата на взаимност и равнопоставеност", пише Кънев.

"Съставянето на реформаторски кабинет е необходимо не за нас или ГЕРБ, а за възстановяване на законността и стопанското развитие на страната ни", заявява Кънев.

В позицията си от ГЕРБ настояха Кънев да ревизира поведението си, тъй като председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, въпреки решението на преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, настоява екипът да направи всичко възможно да убеди обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект.

#преговори #Радан Кънев #реформаторски блок #Преговори ГЕРБ - РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници