Ново видео на ИД: Джихадист заплаши Меркел

Ново видео на ИД: Джихадист заплаши Меркел
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Ново видео, пуснато от радикалната групировка "Ислямска държава" бе пуснато в мрежата в сряда вечерта. В него германски джихадист заплаши канцлера Ангела Меркел, предаде издание Die Welt. Ислямистът, който е от Северен Рейн-Вестфалия, призова мюсюлманите от Германия, Австрия и Швейцария, да се присъединят към джихада. Видеото е заснето в Сирия.

„Ние ви очакваме!”, заявява радикалистът с бойно название „Абу Давуд” в близо 10-минутния пропаганден материал.
„Меркел - ти даде подаръците си на Израел. Всички вие се събрахте! Оланд, Камерън, Путин! Събрахте се заедно срещу мюсюлманите. Вие само ще загубите!”, предупреждава джихадистът. 

Междувременно, британският вестник "Телеграф" съобщи, че около 30 британски джихадисти са загинали досега в битки на страната на „Ислямска държава” и други терористични групи в Сирия.

Увеличаващите се смъртни случаи са знак, че младите британски мюсюлмани все още са впримчени от изкривената идеология на „Ислямската държава” и все по-често се отправят към раздираната от войната страна. Смята се, че четирима британски фанатици, включително тийнейджър от Брайтън, са загинали само при един въздушен удар на САЩ.

В тази връзка експерти предупреждават, че данните за смъртните случаи може да имат по-скоро вдъхновяващ, отколкото отблъскващ ефект за бъдещите джихадисти.

#САЩ #Сирия #ислямска държава #Ангела Меркел #джихадисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници