Моника Йосифова: Дейността ми не почва и не свършва със Станишев

Моника Йосифова: Дейността ми не почва и не свършва със Станишев
Моника Йосифова роди дъщеря от Сергей Станишев. Тя заяви, че дейността на компанията й не започва и не свършва с бившия премиер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Моника Йосифова заяви, че дейността на компанията й не започва от Сергей Станишев и не приключва с неговото управление.

„Единствената причина за тази атака е, че живея с политика Сергей Станишев, с когото животът ме срещна. Няма конфликт на интереси и искам това да бъде ясно," заяви на пресконференция Моника Йосифова, цитирана от „Фокус".

Според данни, които самата тя представи на пресконференция, провокирана от замесването й в скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, ПР агенцията й има годишен оборот между 1,5 и 2,5 млн. лева, като е платила 1 730 000 лева данъци.

„Компании като моята би трябвало да бъдат гръбнака на българската икономика," подчерта тя.

Тя обяви още, че е работила три поредни правителства – на Симеон Сакскобургготски, на Сергей Станишев и на Бойко Борисов. По думите й, агенцията й е изпълнявала проекти на Министерски съвет и на различни министертва, сред които финансовото и на регионалното развитие.

В момента Моника Йосифова работи с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

„Поемам риска да направя публично достояние тези договори, защото искам да защитя името си и няма да позволя да ме заместват в спекулации," заяви тя преди да представи двата договора за сътрудничество с лобистката компания на Петер Хохегер, когото кабинетът „Станишев" натоварил със задачата да „чисти имиджа на България пред ЕС".

По-рано Моника Йосифова отрече да е сътрудничила на Хохегер с аргумента, че територията на нейната дейност е България и тя няма капацитета да работи с международна компания като тази на Хохегер.

В интервю за в. „Преса" от сряда обаче самият Петер Хохегер потвърди, че е превел 270 000 от спечелените по два проекта за България 1,5 млн. евро.

„Става въпрос за два договора," обясни Моника Йосифова на пресконференция по-късно в сряда. „Единият е от 2006 г. на стойност 240 000 евро по силата на договор между моята агенция и Хохегер и Пловдивския панаир. Вторият договор през 2008 г. е за 143 000 евро," допълни тя.

„Ако някой си позволи да спекулира с името ми, ще потърся защита," закани се Моника Йосифова. „Съжалявам единствено, че сега съм атакувана като човек и специалист. Ще съдя до край всеки, който се гаври с името, изграждано 10 години. Тази държава трябва да ме защитава, а не да ме мачка затова, че живея с политик," категорична е тя.

Йосифова каза, че ще съди министър Мирослав Найденов и може би министър Цветан Цветанов, който се е изказал „доста пошло" за нея.

„Имиджът на България е нещо, за което едно правителство трябва да работи. Резултатите от нашата работа бяха много добри. Нито един политик не е свършил толкова за това, колкото аз," добави тя.

Моника Йосифова обеща да предостави доброволно всички папки и договори, които има с агенция „Хохенегер", на народните представители от анкетната комисия по случая, „за да не си губят ценното време".

„Аз ще съм първият човек, за когото е сформирана анкетна комисия и той предостави всички документи," каза още тя.

#Моника Йосифова #Петер Хохегер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници