Радан в атака: ГЕРБ са част от мафията и не искат власт с Реформаторите

Радан в атака: ГЕРБ са част от мафията и не искат власт с Реформаторите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Имаме два много ясни документа, с които влизаме в преговори. Те са насочени към коалиция с ГЕРБ", заяви Радан Кънев от Реформаторския блок в четвъртък сутрин по бТВ, като обвини партията на Бойко Борисов за провала на преговорите.

"Възможните партньори на Реформатоския блок - ГЕРБ и Патриотичния фронт са променили драматично състава си от Евроизборите насам", отбеляза още той, като уточни, че Реформаторите са си в същия състав от месеци.

"Очакваме ГЕРБ заедно с нас да сме гаранти, че България няма да се отклони от европейския си път. Отдавна обаче е ясно, че ГЕРБ няма желание да управлява заедно с РБ, редно е вече да го каже", сподели още Кънев.

Той допълни, че проблемът е, че Реформаторите са с ясна платформа, което е проблем за ГЕРБ. Кънев изрази мнение, че ГЕРБ се е слял с ДПС и Делян Пеевски, като даже отиде по-далеч и призна, че дори се е слял и с "мафията".

"Ние искаме отстраняване на мафията от властта и не желаем формацията на Бареков да е част от мнозинството", категоричен е още реформаторът. Той поясни, че според ГЕРБ документът с тази платформа е скандален.

Румяна Бъчварова от ГЕРБ получи право на отговор в ефир и заяви, че е имало конструктивен диалог в сряда между преговарящите на двете партии. Говорили са по точки на платформите им и след това за коалиционното споразумение, което ще бъде подписана от петима души на Реформаторите. Тя уточни, че не са получили отговор на политическите изисквания към РБ като пълен мандат, а Реформаторите са започнали да излизат от залата за консултации.

Радан Кънев от своя страна обясни, че няма промяна в това как се представлява Блока, изброените проблеми от ГЕРБ са само претекст, за да се прекъснат преговорите с Реформаторите. Той допълни, че вероятно ГЕРБ се плашат от реформите и се страхуват от въпроса "Кой?".

В отговор Бъчварова отговори, че платформата на РБ прилича на "копирана от Фейсбук статус" и ГЕРБ не са разбрали с кой документ се работи, като няма и подпис на него. 

Кънев заяви за финал, че Реформаторите имали председателство и не изключи възможността от още преговори с ГЕРБ.

#Кабинет #ГЕРБ #реформаторски блок #Радан Кънев #Преговори ГЕРБ - РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници