Полицаите излизат на протест

Полицаите излизат на протест
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаите и служителите в сектор "Сигурност" излизат на протест на 18 октомври, във връзка с орязването на социалните им права, се казва в писмо до медиите от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Протестът се организира съвместно със Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и Националната асоциация „Сигурност“.

Планиран е сбор в градинката пред Централна баня в София с последващо шествие до Министерство на труда и социалната политика и президенството.

Протестът е реакция на разпространената от медиите информация за обсъждани и подготвяни от служебното правителство мерки за ограничаване на социални права на служители заети в сектор “Сигурност”.

От синдиката посочват, че всякакви обсъждания на темата и вземане на решения по нея са се състояли не само без участието на професионалните организации на служителите в Сектор „Сигурност“, но и без те да бъдат информирани.
От синдиката на полицията настояват за незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система за заетите в сектор „Сигурност“, без участието на техните представители и незабава оставка на министъра на труда и социалната политика Йордан Христосков.

#полицаи #сигурност #протест #Баня #Христосков #Президентството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници