Плевнелиев призова за силни институции

Плевнелиев призова за силни институции
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Надявам се да има стабилно правителство и партиите в него да се разберат не кой да заеме един или друг пост, а какво важно и смислено да бъде свършено за страната.Рецептата за успех на България днес е реформи, смирение и много работа“, каза президентът Росен Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава посочи, че се надява подадената от гражданите ръка да бъде поета от политическия елит и заедно да се работи за повече демокрация, за по-прозрачни и по-ефективно работещи държавни институции. "Надявам се оттук нататък да виждаме много повече смисъл и много по-малко партизански подход, агресия и противопоставяне. Нямаме нужда от повече месии, трябва да работим за силни институции, които са способни да генерират еднакви правила за всички", коментира Плевнелиев.

Президентът, който е на посещение в Швейцария посочи, че българите в тази държава са най-добрите посланици на страната ни, защото с техните умения и труд, всеки ден работят за утвърждаване името на България.

По време на продължилата близо два часа среща, сънародниците ни се интересуваха от това кога българите зад граница ще имат свое представителство в Народното събрание, кога ще могат да гласуват по електронен път, кога съдебната система ще заработи ефективно, както и кога ще бъде готов тунелът под Шипка.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #среща #Швейцария #България #институции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници