Политолог: Главата на БСП е във властта, а тялото - в опозицията

Политолог: Главата на БСП е във властта, а тялото - в опозицията
Валентин Вацев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политологът Валентин Вацев прогнозира, че първите 10 дни на следващия месец ще имаме правителство. То ще е коалиционно и функцията му ще е успокояваща. През пролетта ще има второ военновременно правителство. Колективен субект на управлението ще е парламентът, а не отделните политически клики.

"Парламентът е направен така, че да издържи дълго. Не знаем колко, но конструкцията му е такава. Направен е така, че да може да направи много правителства. Замисълът на парламента е да сменя много правителства", коментира Вацев пред ТВ7.

Политологът смята, че при подобни ситуации опозиционерите печелят най-много, но тактически ще спечели този, който направи правителство.

"Бяха направени много партии, които да векуват в парламента. Барековата партия е направена с тази цел. БСП си направи пластична операция. Има 8 партии, които имат безкрайно много възможности за рекомбинация. Само на пръв поглед ще им пречи идеологията. Само на пръв поглед, защото идеологията отдавна не пречи", твърди Вацев.

Според него, главата на БСП е във властта, а тялото - в опозицията. По думите му ръководството на БСП е проамериканско. Въпреки това БСП е партия с безкрайно много коалиционни възможности.

"Има импулс да се направи коалиция с ГЕРБ. Това би било идеализация на намерението на Александър Лилов - да си стиснат ръцете тези и онези. В ръководството на БСП, което е различно от цялата партия. Ангел Найденов е добър представител на проамериканската партия вътре в БСП. Той е проамерикански социалист. Това се търси в момента. Самият Обама носи клеймото на социализма в САЩ", посочи Валентин Вацев.

#Валентин Вацев #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници