ГЕРБ си губи времето с БСП и ДПС, смята политолог

ГЕРБ си губи времето с БСП и ДПС, смята политолог
Димитър Аврамов Снимка: www.modernpolitics.org
A A+ A++ A

Политологът Димитър Аврамов заяви, че ГЕРБ не трябваше да губи времето и да преговаря с БСП и ДПС, а с тези партии, с които иска да състави истинска коалиция.

"Отговорността за съставяне на правителство в момента е на ГЕРБ. Това означава да преговаря с партии, с които е възможно да бъде постигнат резултат", коментира Аврамов в студиото на Би Ти Ви.

Аврамов също прогнозира, че ситуацията може да стане напрегната при нов парламентарен вот заради забавените реформи в енергетиката и увеличението на цената на тока.

Другият гост на предаването социологът Кольо Колев смята, че в момента се играе танца на националната отговорност и всяка партия иска да покаже колко е загрижена за държавата.

"Национално отговорното поведение е да се състави работещо мнозинство. Отговорността за това е на ГЕРБ. Ако те не успеят да съставят правителство и отидем на нови избори, това което се случи на тези избори, ще им се стори бледа сянка", категоричн бе Колев.

Според него, последният вот е наказателен картон за големите партии. Колев алармира, че е напълно възможно след едни нови избори да се появи краен националистически субект, подобно на 30-те години на ХХ век в Германия.

Кольо Колев поясни, че тази прогноза е краен вариант и все пак е по-вероятно е да бъде съставено правителство. 

#Димитър Аврамов #Аврамов #Кольо Колев #Колев #ДПС #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници