Андрей Райчев: По легитимен начин БСП отказа коалиция

Андрей Райчев: По легитимен начин БСП отказа коалиция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Направиха ми добро впечатление преговорите, които бяха проведени между ГЕРБ и БСП. Разискваха се не само програми, но и типа правителство”, заяви пред “Нова телевизия” Екатерина Михайлова от ДСБ.

Андрей Райчев заяви, че стана ясно, че БСП и ГЕРБ не могат да управляват. “БСП по един легитимен начин каза, че няма да се коалира”, смята Райчев и допълни, че ДПС са поискали да излязат от властта, защото се намират на ръб, отвъд който не бива да се отива.

“Няма коварство и капан в условието от ДПС, ГЕРБ да не се коалират с крайни националисти, срещу подкрепа на еднопартийно правителство, това е просто политическа сметка", смята Райчев. Михайлова припомни, че първото правителство на малцинството е било на Филип Димитров и това, според нея не е стабилно правителство.

Вторият случай на правителство на малцинството, според Михайлова е имено на Бойко Борисов първото правителство, което е подала оставка поради натиск отвън.

“Няма нищо лошо преговорите да станат по-остри като изисквания едни към други, но със спокоен тон, което не означава агресия”, смята Екатерина Михайлова. Тя добави, че избраните на последните избори бавно, но сигурно виждат сериозността на ситуацията.

#Андрей Райчев #Екатерина Михайлова #БСП #ДПС #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници