ГЕРБ дава три министерства на коалиционен партньор

ГЕРБ дава три министерства на коалиционен партньор
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Три министерства може да даде ГЕРБ на бъдещия си коалиционен партньор, съобщиха източници от партията на Бойко Борисов пред в. "Стандарт". Това са правосъдие, земеделие и здравеопазване. В Народното събрание се провеждат преговорите на ГЕРБ с БСП.

Целта е да се проверят допирните точки между партиите и дали могат да намерят съгласие в управленските си приоритети. Такъв ще е подходът и при разговорите с другите политически сили. Веднага след това ще се проведе втори кръг преговори на ниво лидери. На тях ще бъдат поканени само онези партии, с които ГЕРБ са открили допирни точки. И ще започне разпределението на министерски кресла. То пък ще зависи от това, колко партии ще участват в правителството. Ако те са повече от две, от ГЕРБ ще предложат повече от три министерски кресла.

Прогнозите на политици и експерти сочат, че най-вероятни участници в коалиционното правителство са ГЕРБ, РБ и Патриотичният фронт. Ако кабинетът е подкрепен в коалиция само с реформаторите, партията на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов може да има шефове в ключови парламентарни комисии. В този случай РБ вероятно ще имат и вицепремиер.

Изтече информвация, че за здравен министър се спряга името на д-р Петър Москов от ДСБ. Според източници от партията на Борисов, много вероятно е външният министър Даниел Митов да запази поста си.

#министерства #реформатори #ГЕРБ #Даниел Митов #БСП #партии #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници