Италиански журналист: Калабрийците купуват кокаин от България

Италиански журналист: Калабрийците купуват кокаин от България
Роберто Савиано
A A+ A++ A

Италия е демокрация с мафия вътре. България е мафия с демокрация вътре. Калабрийците се снабдяват с кокаин по собствени канали – със стока от българите. Защото българската мафия бе закупила такова количество кокаин, че бе в състояние да го продава по-евтино от самите колумбийци.

Това каза пред Нова ТВ италианският писател и журналист Роберто Савиано, осъден на смърт от неаполитанската мафия заради романа си „Гомор“.

"Брендо е единствен, който знае как се осъществява трафикът на българската мафия в Италия. Първите наркотрафиканти се раждат в социалистическа България, която продава кокаин като стратегия за отравяне на Запада", заяви още Савиано.

Той обясни, че го е впечатлило разследването срещу Станимир Флоров, защото това било типично за страните, където демокрацията не е напълно установена: "Неговото разследване за контакти с мафиотския свят показва, че има една част от България, която се противопоставя – в противен случай тези истории не биха излезли наяве“

„Иска ми се да кажа на българските журналисти – да казват истината, но да не го правят сами. България може да стане част от Европа“, добави още той.

Романът "Гомор" е революционно разследване за наркоканалите в Италия от първо лице. Авторът става свидетел като дете на убийството на човек. Едва 12-годишен започва да работи за мафията, за различни фирми, които се отчитат пред мафията, а още по-късно става един от посланиците, които пренасят пратки за Австрия - отново за мафията. Така, по своеобразен начин се внедрява вътре. Разбира кои са хората от властта, които я закрилят и по-късно го описва в книгата си. 

Затова днес той живее в нелегалност, не спи повече от два-три дни на едно и също място. Голяма част от живота си прекарва в САЩ и пътува под засилена охрана.

Преди години е имал идея да дойде в България, за да се срещне с хора, които могат да бъдат източници на информация. Италианските власти в България обаче са казали го посъветвали да не идва у нас.

#Италия #България #мафия #трафик #накротици #мафия #книга #роман #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници