Санирането невъзможно!

Санирането невъзможно!
A A+ A++ A

Само две сгради у нас са санирани с европейски пари година преди изтичането на крайния срок за помощта, която се отпуска по тази програма. При това, документите им още не са готови.

Очакванията бяха за периода 2007-2013 г. с 50-те милиона да се обновят поне 200 сгради. Тепърва регионалното министерство и сдруженията на собствениците бистрят нови споразумения за финансова помощ, най-малкото защото КТБ не отвори врати, а тя трябваше да отпуска нисколихвени кредити за голямото саниране, припомня Нова ТВ. 

От миналата година за семейство Петрови и за всички по-богати от тях вноската е 25 на сто, а за социално слабите е без пари. Стига обаче преди това съкооператорите да преодолеят осемте стъпки до отпускането на безвъзмездна финансова помощ. От два месеца Петрови и техните съседи обаче буксуват на финалната права.

Подпишат ли споразумението с регионалното министерство, съкооператорите трябва до 10 дни да платят 15 процента от 57-те хиляди лева. Ако Петрови не са готови с вноската си, или другите трябва да платят и за тях, или всички да се откажат. 

#сграда #сгради #саниране #европейски пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници