Прокуратурата е сезирана за IV Помощно училище

Прокуратурата е сезирана за IV Помощно училище
IV Помощно училище Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проверката на Държавната агенция за закрила на детето показва, че в Четвърто помощно училище децата не са в достатъчно защитена среда. Инспекторите са открили пропуски в работата на директора и педагогическия персонал по случая с Анна-Мария.

Екипът на IV Помощно училище не е отчел правилно първоначалните индикации за насилие. Персоналът не е знаел как да действа в случаите на подадена жалба на дете в риск. Трябвало е да уведомят Държавната агенция за закрила на детето, отдел "Социално подпомагане" в Красно село и МВР, предаде БНР.

Има недобра комуникация между системата на образованието и социалната система, има пропуск и предаване на грижата за детето, тоест в друг град за него са се грижили социален работник и ресурсен учител, какъвто екип не е приел детето в IV Помощно училище. Не е обърнато внимание на характеристиките му, на емоционалното му състояние и на реакциите му. Не е отчетен рискът на адаптация и не е имало индивидуален план за работа.

Има пропуски в организацията и контрола на работа от страна на директора на училището. За два часа на 19-и септември децата са били поверени на непедагогически персонал. Детето не е посещавало училището, за което не са уведомени Регионалният инспекторат по образование и Отделът за закрила на детето.

От Държавната агенция са сезирали прокуратурата по случая.

 

#Държавната агенция за закрила на детето #Ана-Мария #прокуратурата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници