Протестиращи майки за Ана-Мария: Детските очи не лъжат

Протестиращи майки за Ана-Мария: Детските очи не лъжат
Недоволството е срещу опитите за защита от страна на министерството към директора и служителите на 4-то помощно училище. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Родители излязоха на протест в подкрепа на 13-годишната Ана-Мария от столичното 4-то помощно училище, която по твърдения на родителите, е била подложена на сексуален тормоз.

Мирният протест се проведе пред Министерството на образованието и науката. В него се включиха десетки души, включително и родители на деца с аутизъм.

Недоволството е срещу опитите за защита от страна на министерството към директора и служителите на 4-то помощно училище.

Протестиращите носеха плакати с надписи: "Детските очи не лъжат, вярвам на дете-аутист!", "До кога институциите ще прикриват насилието над деца?", имаше и такива с лика на заместник–министъра Ваня Кастрева, на които пише: "Дисциплинарно уволнение".

Майката на Ана-Мария обяви, че приема извинението на заместник-министъра Кастрева, но не прощава. "Аз вярвам на детето си. Тук не е до смелост", каза майката Радосвета Симеонова.

Междувременно днес се очаква да бъдат готови резултатите от проверката по случая.

В сряда Районната прокуратура образува наказателно производство срещу неизвестен извършител по случая с 13-годишното момиче в Четвърто помощно училище.

#родители #протест #Подкрепа #Ана-Мария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници