Google разработват функция за разделяне на екрана за Android

Google разработват функция за разделяне на екрана за Android
A A+ A++ A

С все по-големите екрани на мобилните устройства, възможността за показване на прозорците на две приложения наведнъж на екрана има все повече смисъл, но за жалост това не е сред стандартните възможности на Android. Компании като Samsung добавят своя имплементация на тази функция, но тя не е налична за всички потребители на платформата.

Още през март се появи информация, че Google работят по добавянето на подобна функционалност към платформата, но до момента това още не се е случило, така че работата изглежда продължава. Междувременно обаче се появи повече информация и илюстрации, които показват по какъв интерфейс за разделянето на екрана на две е работила компанията. Това е концепция от края на миналата и началото на тази година и не е ясно дали финалната функция ще изглежда така. Не е известно и кога ще бъде добавена към Android.

Общо взето с този дизайн е нужно да отворите мултитаскинг менюто и да дръпнете желаното приложение в едната половина на екрана. Има опция за промяна на съотношението между двата прозореца, а ако единия от тях е намален до 25% от ширината на екрана автоматично ще се превключи към телефонния интерфейс на съответното приложение. Ще има и възможност за прехвърляне на съдържание между двата прозореца. Предвид на факта, че HTC работи по таблет Nexus със съотношение на екрана 4:3 и предвижда добавянето на клавиатура, може би премиерата на функцията ще бъде по-скоро отколкото очакваме.

http://www.androidpolice.com/2014/10/07/an-exclusive-look-at-googles-early-multi-window-explorations-for-android/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници