И Габрово и Ямбол вадят черешовото топче срещу ДПС

И Габрово и Ямбол вадят черешовото топче срещу ДПС
След Дупница, Габрово и Ямбол също недоволстват. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като Дупница въстана срещу избора на бат Сали като депутат, Габрово въстана срещу решението Четин Казак от ДПС да влезе в парламента. Неговият резултат е седми в региона, а в града е получил под 300 гласа. Въпреки това с гласовете от чужбина Казак взима четвъртия мандат.

"Ние разбрахме едва вчера, но в понеделник ще извадим черешовото топче", заканиха се местните. Те заявиха, че напрежението в града ще ескалира. Те са категорични, че системата за преразпределяне на мандати не работи и се получава подмяна на вота.

В същото време, протест срещу несправедливото разпределение на мандатите в 31-ви Ямболски многомандатен избирателен район е организиран в града. Протестът започна в петък сутрин пред сградата на Областна управа.

Съгласно обявеното решение на ЦИК ГЕРБ Ямбол губи един мандат, който отива при ДПС. От четирите мандата в Ямболско един е за ГЕРБ при получени 18 647 гласа; 2 мандата за коалиция БСП - лява България при получени 13 834 гласа и един мандат за ДПС, която събира 3723 гласа в региона.

Организатори на протеста са ПП ГЕРБ Ямбол, които заявяват, че в случая става дума за безпрецедентна подмяна на вота на избирателите.

„Няма как политическата сила, спечелила безапелационна победа в региона с 32,75 на сто от гласовете на хората да има един депутат, а БСП (с 24,29%) да получава два депутатски мандата. Още по-трудно може да се приеме мандатът, който ДПС получава в Ямболско, при положение че партията има едва 6-ти резултат с 6, 54 на от гласовете", пише в обръщение към гражданите.

#ДПС #ГЕРБ #Габрово #Дупница #Ямбол #Бат Сали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници