Лиляна Павлова: Ако трябва, ще има избори до края на годината

Лиляна Павлова: Ако трябва, ще има избори до края на годината
Павлова нарече реформаторите "виртуални". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ние сме готови на всичко необходимо държавата да има стабилно управление, но не искаме управлението на всяка цена. Ако е необходимо, бихме стигнали до избори до края на годината”. Това заяви в студиото на "Лице в лице" във вторник Лиляна Павлова от ГЕРБ. 

Според избраната за депутат всичко е възможно при преговорите за правителство, но държавата в момента се нуждае от стабилно управление, за да се върне доверието и инвеститорите отново да дойдат в България, да се възстановят и европейските фондове. По тази причина от партията ще положат всички усилия за формиране на кабинет.

Най-разумното, което можеше и трябваше да се случи беше да направим правителство център-дясно с Реформаторския блок, защото политиките и приоритетите ни са сходни и това е най-естествената коалиция. Те обаче искат да направим Орешарски 2, изрази мнение Павлова.

„На този етап желаният от нас партньор е невъзможен. Те са малко виртуални, нямат лидер”, коментира Лиляна Павлова. Тя подчерта, че вътре в Реформаторския блок има коренно противоположни позиции, които се самоизключват. „ГЕРБ няма с кого да преговаря, иначе щяхме да започнем разговорите с тях”, каза още тя и изрази надежда до сряда реформаторите да успеят да постигнат единна позиция.

"С БСП имаме диаметрално противоположни позиции по въпроси като АЕЦ „Белене”, актуализация на бюджета, вдигането на данъците, припомни Павлова. По думите ѝ от левицата искат да загробят тотално енергетиката, да намалят заплатите и пенсиите, защото не искат актуализация. „Все пак ще говорим с тях, защото си заслужава да седнем и да говорим в името на държавата, ако се преглътнат популистките изказвания”, отбеляза тя.

#Лиляна Павлова #ГЕРБ #БСП #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници