Миков бил готов да подаде оставка, колегите му отказали

Миков бил готов да подаде оставка, колегите му отказали
Михаил Миков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Михаил Миков бил готов да подаде оставка. Той съобщил решението си на своите съпартийци в нощта след изборите. Червените обаче отказали такава възможност, съобщава "Стандарт".

Георги Кадиев, който събра рекордните 5880 преференциални гласа за червената листа в 23-ти ИР, написа във Фейсбук: "Ако няма радикална промяна на ръководството на БСП, ако не си отидат абонирани за ръководни постове, БСП ще върви по пътя на СДС и НДСВ".

Според ръководството на БСП и водачите на листи, новият председател не е виновен за лошите резултати на предсрочния парламентарен вот.

"Може и да се налага смяна на лидера, но не е сега моментът, на хоризонта може да се появят нови избори", коментираха червени. Дори най-отявлени критици на апарата на "Позитано" 20 заявили в прав текст, че Миков няма и 100 дни като председател на БСП, за да му се търси пряка отговорност за вота.

Във вторник лидерът на БСП свиква заседание на Изпълнителното бюро на БСП за анализ на резултатите от изборите. Такъв ще бъде направен и на пленум на червените до 10 дни. 

#БСП #Михаил Миков #Георги Кадиев #Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници