Борисов дава министерства срещу подкрепа

Борисов дава министерства срещу подкрепа
Бойко Борисов Снимка: boykoborissov.bg
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има готовност да предложи министерски кресла на всички партии, които подкрепят кабинета на малцинството му.

"Готов съм да предоставя министерски кресла и на други партии, при положение че те споделят с нас отговорността за дадени политики", коментира Борисов пред  в. "Преса".

Според него коалирането ще бъде много трудно, а възможността за широка коалиция от типа на германската е угаснала в нощта на изборите заради катастрофалния резултат на БСП.

"Например ако в БСП имат разумни виждания в областта на отбраната, защо да не им дам възможност да предложат свой министър в кабинета на ГЕРБ. Или пък ако хората на Кунева са готови да се ангажират с решаването на проблемите в образованието, бих приел техния вариант за министър в този сектор", заявава Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че лично той ще води преговорите с ръководствата на парламентарните формации. Нямало да бърза да "се предлага", за да не бъде "рекетиран".

Борисов каза също, че "споделя част от позициите на Патриотичния фронт", а за останалите партии очаква да осъзнаят тежката оценка на избирателя.

#БСП #ГЕРБ #Борисов #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници