Първи случай на заразяване с ебола в Европа

Първи случай на заразяване с ебола в Европа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Испания бе регистриран първият случай на заразяване с ебола извън Африка. Болна е медицинска сестра, лекувала мисионер в Сиера Леоне, съобщава агенция ЕФЕ.

Заразената жена е била част от екипа, лекувал свещеника Мануел Гарсия Виехо, който почина миналия месец в мадридската болница "Карлос Трети", след като бе докаран от Африка.  69-годишният свещеник почина само четири дни, след като бе приет в мадридската болница

Жената постъпила в болница с висока температура и е била поставена в изолация. Първите изследвания са показали наличие на опасния вирус. Окачват се резултатите от втори тест. Ако и те са положителни, това ще е първият известен случай на заразил се с ебола в Испания.

Междувременно президентът на САЩ Барак Обама обяви въвеждането на нови мерки за сигурност при полетите с цел предотвратяването на проникването на вируса ебола на територията на САЩ, предаде РИА Новости.

Пътниците на полетите до САЩ ще преминават допълнителна проверка. В същото време американският президент подчерта, че възможността за разпространение на епидемията в САЩ е „крайно ниска”.

75% е шансът, който учени прогнозират за разпространение на смъртоносното заболяване ебола във Франция до 24 октомври, а 50% има шанс да засегне Великобритания, съобщава Ройтерс. Те се позовават на данни от разпространението на заболяването и информацията от трафика по летищата.

Рискът във Франция ще бъде 25%, а във Великобритания - 15%, ако бъдат ограничени 80% от полетите до засегнатите райони.

#ебола #Испания #Африка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници