„Екзакта“: Шест или седем партии в новия парламент

„Екзакта“: Шест или седем партии в новия парламент
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако изборите бяха днес за ГЕРБ биха гласували 36.5% – 37.5%, за БСП между 19% и 20%, ДПС - 14.5% – 15.5%. Реформаторският блок и ББЦ - 6.5% – 7.5%, Патриотичният фронт - 4% – 5% и АБВ между 3.5% и 4.5%, Атака - 2.8% – 3.8%. Това сочат прогнозните резултати на „Екзакта Рисърч”, цитирани от „Фокус”.

Електоратът на по-малките партии от една страна нараства, но от друга не е достатъчно мобилизиран. Това затруднява прогнозите за резултата, който те биха получили в деня на вота. Малки са и разликите помежду им, което не позволява да твърдим категорично дали следващият парламент ще се състои от 6 или от 7 формации.

Декларираните категорични нагласи за упражняване на вот сочат активност близка до тази на парламентарните избори през май, 2013 г.

Немалка част от българите са склонни да гледат на малките партии с надеждата, че именно те ще бъдат коректив и балансьор в бъдещи управленски конфигурации.

Партиите, които повишават резултатите си във финалната фаза на кампанията са ДПС, ББЦ, ПФ, АБВ и Атака, посочват от „Екзакта“.

Партиите, които се движат около 1% са „Глас Народен” и „Движение 21”.

За настоящото изследване е използвана методиката полустандартизирано "face to face" интервю. Изследването е реализирано със собствени средства на Екзакта Рисърч Груп.

#шест #седем #партии #нов #Парламент #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници