Необходими са 32 млн. лв. за големи инфраструктурни обекти

Необходими са 32 млн. лв. за големи инфраструктурни обекти
„32 млн. лв. са жизнено необходими на Агенция „Пътна инфраструктура”, за да бъдат завършени големите инфраструктурни обекти,подчерта Лазар Лазаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„32 млн. лв. са жизнено необходими на Агенция „Пътна инфраструктура”, за да бъдат завършени големите инфраструктурни обекти и да бъде подготвена пътната мрежа за зимата“, каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров.

„15 млн. лева са необходими за текущи ремонти и още 15 млн. за големите инфраструктурни обекти. Общо 78 млн. е недостигът на АПИ за тази година”, каза Лазар Лазаров. Според него, ако не се подготви пътната мрежа, зимното поддържане ще излезе много по-скъпо.

Големи проблеми ще имат поддържащите фирми, а на пролет пътната мрежа ще бъде в много лошо състояние. „Няма да могат да бъдат завършени големите инфраструктурни обекти като 3-те виадукта на магистрала „Хемус” и на „Тракия” няма да може да бъдат довършени и ремонтите на онези пътища в страната, които пострадаха от обилните валежи това лято", добави Лазаров.

#Лазар Лазаров #АПИ #Хемус #Тракия #лято #Управителния съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници