Сепаратистите от Донецк спират размяната на пленници с Киев

Сепаратистите от Донецк спират размяната на пленници с Киев
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сепаратистите от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) обявиха, че прекратят размяната на пленници с киевските власти, предаде Интерфакс.

„Украинската страна предава в размяна на своите войници лица, които нямат никакво отношение към опълчението“, заяви министърът на отбраната на ДНР Владимир Кононов.

Междувременно Централната избирателна комисия на Украйна завърши регистрацията на партиите за участие в извънредните избори във Върховната Рада, предаде УНИАН.

Предсрочните избори са насрочени за 26 октомври.Общо до момента са регистрирани 29 партии. Депутатите ще се избират по смесена система – половината по едномандатни окръзи, а другата половина – по партийни списъци.

В петък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че Москва смята, че запазването на извънблоковия статут на Украйна е най-важният елемент от европейската сигурност.

„Що се касае до НАТО, в Украйна има закон, който установява извънблоковия й статут. Ние смятаме, че това е един от най-важните компоненти, гарантиращи европейската сигурност”, коментира Лавров, цитиран от РИА Новости.

Лавров каза още, че разширяването на НАТО е „грешка и провокация”, която подкопава ангажиментите за установяване на единна система на равна и неделима сигурност за всички, независимо от това дали става въпрос за страни, влизащи във военнополитически блок или не.

#Донецка народна република #ДНР #Киев #Украйна #Сергей Лавров #Лавров #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници