Борисов за "Ройтерс": Правителство на малцинството е риск

Борисов за "Ройтерс": Правителство на малцинството е риск
Борисов ще търси широка коалиция след изборите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в интервю за "Ройтерс", че според него едно правителство на малцинството е риск. Той е категоричен, че ГЕРБ ще преговаря за широка коалиция, ако не успее да събере мнозинство.

„Говорим за правителство на спасението. Ако страната не може да бъде спасена сега, от януари нататък, дори и след нови избори, няма да има какво да спасяваме”, смята той.

Агенцията отбелязва, че партия ГЕРБ вероятно няма да спечели пълно мнозинство и това ще изправи страната пред нова криза. "Ройтерс" припомня, че България е най-бедната страна-член на Европейския съюз и който и да победи на 5 октомври, ще трябва да се справи с много икономически предизвикателства. Това са трети избори за 2 години и вероятно през следващата година ще следват нови, ако не бъде сформиран скоро нов кабинет.

Борисов коментира в интвервюто и други актуални теми, сред които случилото се с Корпоративна търговска банка. По думите му, управителят на Българска народна банка Иван Искров трябва да подаде оставка още на следващия ден след вота.

#Бойко Борисов #избори #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници