САЩ обави висока опасност от атентати

САЩ обави висока опасност от атентати
САЩ очакват нови атентати от ИД. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Властите в Съединените щати отправиха предупреждение за повишена опасност от атентати на територията на страната. Причина за това са въздушните удари, които американската армия нанася по позиции на терористичната група "Ислямска държава" в Сирия.

Американското разузнаване заяви за CNN, че следи поне няколкостотин души, за които се смята, че са екстремисти, живеещи на територията на Съединените щати. Някои от тях са се върнали от Сирия, след като са участвали в боевете там.

На фона на продължаващите въздушни удари в Сирия федералните служби предупредиха местните полицейски власти да бъдат много бдителни.

В съобщение на властите в САЩ, разпространено от медиите в страната, се говори за предизвикателството по разкриване на терористични заговори, зад които стоят отделни лица или малки групи, които действат бързо и самостоятелно или със слаби връзки с чуждестранни сътрудници.

Обръща се внимание на някои характерни черти на потенциалните терористи, като промяна във външния вид или поведението, преминаване през военно обучение, използването на религията за наказване на насилието и често посещаване на екстремистки уебсайтове.

Тази седмица един от лидерите на "Ислямска държава" за пръв път призова открито за атаки срещу Съединените щати. "Сложете експлозиви по пътищата им. Нападайте техните бази. Нахълтайте в домовете им. Отрежете техните глави. Не им позволявайте да се чувстват сигурни. Преследвайте ги, където и да се намират", призова екстремистът.

Според американските власти, най-голяма опасност представляват представители на малцинства, които не могат да се впишат в обществото.

#САЩ #ислямска държава #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници