ДПС в Кърджали „на бунт“ срещу Доган

ДПС в Кърджали „на бунт“ срещу Доган
В случай че исканията им не бъдат удовлетворени, бунтарите замислят автопоход до Боянските сараи, където живее Ахмед Доган, и да протестират там. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Активът на ДПС в Кърджали се бунтува срещу решението на партийната централа, с което за три месеца от партията бяха изключени четирима членове на общинското ръководство.

На общо събрание с участието на 38 от общо 43-ма селищни кметове и всички председатели на местните структури е била подкрепена колективна жалба до ЦС на ДПС, предаде БГНЕС.

Поставен е и ултиматум до две седмици да бъде отменено решението за отстраняването на зам.-председателя на общинската организация Ехлиман Чобан и на останалите трима от ръководството.

Участниците в събранието са категорични, че централното решение е предизвикано от доклад, изпратен от временния общински председател Мухарем Мухарем. Те настояват да се запознаят със съдържанието му.

В случай че исканията им не бъдат удовлетворени, бунтарите замислят автопоход до Боянските сараи, където живее Ахмед Доган, и да протестират там.

Има и по-крайни заявки - за напускане на партията поради огромното напрежение и манипулации, разкриха бунтари.

Недоволството срещу централата на ДПС бе провокирано от безпрецедентното решение за разформироването на 23-членния общински съвет на ДПС и назначаването на служебното оперативно бюро, което трябва да подготви отчетно-изборната конференция.

Отстранените четирима негови членове нямат право да заемат ръководни постове в срок от 1 година. Един от тях – Ехлиман Чобан, смяташе да се кандидатира за лидер на общинската организация.

За тази вечер е насрочено първото заседание на новия временен ръководен орган от 11 души. Временният председател на ДПС Мухарем Мухарем смята, че вътрешнопартийните проблеми нямат място в медиите.

#ДПС #Ахмед Доган #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници