Кейт Бланшет получи престижна титла в австралийски универститет

Кейт Бланшет получи престижна титла в австралийски универститет
Кейт вече е доктор заради заслугите си в изкуството. Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Носителката на „Оскар“ Кейт Бланшет беше удостоена с почетното звание доктор на австралийския университет Маккуайър в Сидни. Отличието й беше присъдено заради изключителния й принос в изкуството, артистичните среди и обществото като цяло.

Австралийската актриса се появи на церемонията по награждаването, облечена в академична тога в оранжево и бяло, с черно-бели дрехи под нея и традиционна академична шапка.

Пред събралите се абсолвенти Бланшет сподели, че е изключително развълнувана от събитието, но за нея това е голяма чест.

45-годишната кинозвезда, която е учила в университета в Мелбърн, преди да стане известна, говори в речта си за това колко е важно изкуството – „изкуството, заради което живеем, заради което работим, за което мечтаем, което ни свързва и ни прави наистина хора“.

Това не е първата подобна награда за носителката на „Оскар“ за лентата „Син жасмин“. Тя има почетни отличия и от още два австралийски университета – в Сидни и в Нов Южен Уелс.

 

Кейт Бланшет е известна и уважавана в Австралия не само заради ролите си в киното, но и заради приноса си в театралните среди, особено в Сидни. Двамата със съпруга й Андрю Ъптън, режисьор и драматург, бяха директори на Театрална компания Сидни до 2013 г., когато Ъптън става единствен директор.

#Кейт Бланшет #Сидни #Австралия #Мелбърн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници