Депутат от ГЕРБ напуска парламента, отива си във Враца

Депутат от ГЕРБ напуска парламента, отива си във Враца
Врачанският депутат от ГЕРБ Николай Коцев ще напусне Народното събрание и ще се върне в родния си град Враца. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Врачанският депутат от ГЕРБ Николай Коцев ще напусне Народното събрание и ще се върне в родния си град Враца, където ще бъде областен координатор на ГЕРБ, съобщи Коцев на пресконференция в понеделник следобед.

От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че ръководството на ПП ГЕРБ и на ПГ на ПП ГЕРБ са решили да уважат решението на народния представител да напусне парламента.

Мястото на Коцев ще заеме следващият в листата - банкерът Мирослав Маринов, който е активист на партията в Козлодуй, пише вестник „Стандарт“.

В края на миналата седмица депутатът изложил мотивите за напускането си пред лидера на партията Бойко Борисов, заместника му Цветан Цветанов и шефа на групата на ГЕРБ в народното събрание Красимир Велчев.

Коцев влезе в 41-вото народно събрание като мажоритарен кандидат на ГЕРБ и е първият, който го напуска. По думите му доброволно.

Той отрече да е станал персона нон грата за ръководството на партията, след като ГЕРБ изгуби изборите във Враца. Напротив, Бойко Борисов дори не допуснал да прави анализ на грешките с думите:

„Седни си, местните избори във Враца бяха икономически, а не политически. Убеден съм, че всеки камък си тежи на мястото и човек трябва да прави това, в което е силата му“.

Личният му анализ показал, че „пъпът му не е хвърлен в парламента, а във Враца“. Коцев смята, че като политик, който има отлични контакти с всички министри и колегите си от комисиите в Народното събрание, той ще е по-полезен за града и региона само като областен координатор на ГЕРБ.

„Ще имам повече време за реална работа с хората и по проблемите, които ги касаят, законотворството не е моето поприще“, призна Коцев.

Като лидер на ГЕРБ той отчита успехи в 5 поредни избори. На мнение е, че основната грешка за поражението във Враца през есента е неумението да се обясни на хората какво е свършено в общината през мандата на ГЕРБ.

„Крайно време е врачани да разберат, че на новата кметска управа оставихме 163 милиона лева от спечелени проекти. Това са пари, които ще влязат в икономиката на града“, заяви депутатът в оставка.

Той обърна внимание и на единствената инвестиция във Враца, осигурена от предишната управа. Тя е на италианска фирма, която влага 15 милиона евро в завод за сферични кранове.

„Желанието ми да напусна парламента не е нито предателство към избирателите, нито пък с тази стъпка искам вот на доверие“, коментира Коцев. За него това е нещо като сваляне на имунитет.

От изборите насам Коцев е обект на непрекъснат огън от врачански вестник, който излезе с поредица от статии за „неестественото му богатеене“, откакто е във властта.

„Помолил съм финансовия министър Симеон Дянков да нареди пълна ревизия на имотите и банковите сметки не само на мен, но и на цялата ми рода“, съобщи депутатът.

Той е категоричен, че от 2007 година е придобил единствено 17 декара ливади, а по повод публикациите е готов да заведе 7-8 дела.

#Николай Коцев #Коцев #ГЕРБ #депутат #Бойко Борисов #премиер на България #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи на България #Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници