300 000 души в Ню Йорк на марш в защита на околната среда (снимки)

300 000 души в Ню Йорк на марш в защита на околната среда (снимки)
A A+ A++ A

Над 300 000 души излязоха по улиците на Ню Йорк в защита на околната среда. Сред участниците имаше политици, учени, представители на различни екологични и профсъюзни организации, студенти, религиозни лидери...

Имаше и много знаменитости, сред които британският рок музикант Стинг и холивудските актьори Марк Руфало и Леонардо Ди Каприо, който наскоро бе назначен за посланик на мира на ООН по въпросите на климатичните промени.

Звездата от "Титаник" вървеше в началото на колоната заедно с представители на еквадорско племе, което от години води борба с американската петролна компания "Шеврон", която според тях замърсява джунглите на Амазонка.

Към шествието се присъедини и генералният секретар на ООН Бан Ки Мун. Той бе с бяла тениска, на която пишеше "Аз съм за борбата срещу промените на климата", небесно синя шапка със символите на ООН и вървеше ръка за ръка с известната изследователка на примати Джейн Гудол и френската екоминистърка Сеголен Роял.

Няма никакъв "резервен план", защото няма никаква "резервна планета", заяви Бан Ки Мун.

Цялата сутрин вчера в Ню Йорк пристигаха автобуси от страната, а също от Канада с поддръжници на марша. Подобни демонстрации бяха организирани и в Лондон, Берлин, Амстердам, Париж, Стокхолм, Рим, Мадрид, Делхи и Мелбърн.

Според инициаторите планирани са повече от 2700 събития в 158 страни. 

#Ню Йорк #марш #Леонардо ди Каприо #Стинг #Бан Ки Мун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници