Глобиха евродепутат, нарекъл безработните „негри“

Глобиха евродепутат, нарекъл безработните „негри“
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц наказа 72-годишния депутат от Полша Януш Корвин - Мике да остане без заплата за 10 дни, защото по време на среща нарекъл европейските безработни „негри“, предаде ИТАР-ТАСС.

Полякът разгневил колегите си с това изказване и те се оплакали на Шулц. Председателят на ЕП го предупредил, че трябва да се извини публично, но Мике отказал.

„Използването на расистки и дискриминационен речник е много сериозно нарушение на правилата, и по-специално член 166 от правилника на Европарламента. Евродепутатът ще бъде лишен от заплата в продължение на 10 дни“, коментира Шулц.

Председателят на ЕП е запазил правото си да предприеме по-нататъшни дисциплинарни мерки в случай на повторно нарушение.

Мике е непоколебим монархист и ултралиберал. Изказването, за което бе глобен, бе направено по време на разисквания по проблема с младежката заетост в Европа.

„Въпреки всички добри усилия, за да  живеят по-добре европейците, не може да се спре растежът на безработните в Стария свят, който започна след отчаяните опити на политици за ограничаване на кризата на държавния дълг в еврозоната“, заяви полският евродепутат.

Според него в Съединените щати, след приемането на подобен закон през 1960 г., четири милиона души са загубили работата си.

„Това са били четири милона чернокожи, а сега имаме 20 милиона европейци, които са негри в Европа. Да, те се третират като негри“, заяви Мике.

Той подчертал и необходимостта да се изкорени минималната работна заплата и да се сложи край на властта на профсъюзите.

#безработни #Мартин Шулц #Шулц #ЕП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници